tisdag 21 maj 2013

Natalie på Tàtch




Jag har praktiserat på Tàtch som är en klädbutik som säljer märkeskläder. Dom säljer märken som: Odd Molly, Lee ,Peace and Love, Mantinique ajlijke och Desigual m.fl. Det finns 3 st Tàtch här i Göteborg. Jag jobbade på den som ligger vid Kungsgatan. Det är en rätt så stor butik som är fullproppad med kläder. Det finns ett stort lager, ett litet kök med bord och disko, en toalett och ett litet kontor. Företaget får in massor av olika märken från andra länder t.ex street one som är tyskt. Medelåldern på all som handlar där är runt 40 år. Varje vecka kommer det in nya leveranser med kläder och när jag jobbade kom det in leveranser varje dag. Om man är nyanställd på Tàtch så får man gå en standardutbildning om företaget och sortimentet. Därefter så får man gå på regelbundna utbildningar om försäljnings teknik. Ett av Tàtch stora mål är service. Dom är kända för att ha bra service och det är ett något vill fortsätta med.
På Tàtch hemsida kan man hitta mycket fakta om företaget, jobbansökningar och tips och råd om hur man t.ex tar bort svåra fläckar. Hos affären finns en mix av basplagg och trendplagg. Tàtch ser till så att det dom köper in har hög kvalitet.
Mina arbetsuppgifter var att packa upp leveranser, prismärka dom, larma, och hänga upp i affären. Jag började nästan alltid med att dammsuga eller moppa golven på morgonen.
Sen fick jag städa lagret och hänga ut kläder som kunder lämnat tillbaka. Ibland fick jag vattna blommorna, slänga soporna och springa ärenden. De sista dagarna fick jag även hjälpa kunder och jag kunde även se mycket själv vad som behövdes göras. Mina arbetstider var 10-17 men jag fick alltid sluta innan fem. Som tidigast fick jag sluta halv tre.
Det var bara tjejer som jobbade i den butiken jag var i men i dom andra som finns i Göteborg så jobbar även killar. Alla var jätte snälla och var hjälpsamma.
Jag tycker att det varit jätte lärorikt att prao för att jag har lärt mig hur man behandlar kunder och bra försäljnings teknik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar