torsdag 16 maj 2013

Adams praktik på GotEvent


Praktik på Got event
Got event
Got event är ett företag som arrangerar de flesta eventen i Göteborg. Till exempel fotbollsmatcher i Allsvenskan och hockey matcher i Elitserien. Dom arangerar också när det kommer artister som spelar på Ullevi eller i Scandinavium. Dom tar hand om och arrangerar alla event på Ullevi, Gamla Ullevi, Scandinavium och Valhalla. Dom genomför över 200 event om året och varje år så besöker över 1 million människor någon av de olika arenorna. Bolaget har 130 medarbetare, de finns många olika arbeten att utföra som att vara VD för företaget, administrations personal, försäljare, markandsförare/biljettförsäljare eller idrottsarbetare. De olika arenorna och eventen ligger/arrangeras bara i Göteborg. Företaget ägs av Göteborgs stad.
Mina arbetsuppgifter
Mina arbetsuppgifter var att plocka upp och samla rester från fyrvärkerierna som var ifrån Speedway VM eller annat skräp som nedskräpades under detta Speedway VM, jag fick ta bort nät från stolarna på läktaren (näten visade att man inte fick sitta där) och samla näten i påsar, sopa bort smuts, grus och damm ifrån vattenrännorna på marken vid Valhalla och ta reda på hur det ser ut inuti Gamla Ullevi och nya Ullevi.
Olika utbildningar som behövs i företaget
Du behöver ingen speciell utbildning för att vara idrottsarbetare. Som försäljare behövs ingen speciell utbildning men dom har oftast en ekonomisk utbildning. Marknadsförarna är utbildade ekonomer med enriktningen marknadsföring. Utbildningen för administratörerna kan variera mycket, för vissa utbildningar kan man behöva en utbildning på högskolenivå. Grundutbildningen finns på gymnasieskolor med Handel-och administrationsprogrammet.
Könsfördelningen
Köns fördelningen på företaget är bra, det ända är att det är bara killar som är idrottsarbetare. I resten av företaget är det som på ett vanligt företag. Det kan vara lite mindre kvinnor på kontoren också men inget som är jätte märkbart.
Är detta ett framtida företag för mig?
Ja det skulle jag hoppas, det hade varit väldigt kul att till exempel få sommarjobba på Got event till en början. Senare hade det nog varit roligt att jobba i företaget fast kanske i en roll där jag tjänar lite mer pengar. Att vara VD över företaget hade passat bra för mig./ Adam




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar